Stoofvlees van varkenswangetjes
|
Ingrediënten: 4 personen
|
-
1 kg varkenswangetjes
-
1/2 liter bruin bier
-
1 grote ajuin
-
3 boterhammen
-
3 eetlepels mosterd
-
2 blaadjes laurier, 1 kruidnagel, een paar takjes tijm.
-
peper + zout
-
een stukje zwarte chocolade
-
boter
|
Bereiding:
|
-
Snij de ajuin in stukjes en stoof in grote pot in boter tot ze opaak zijn.
-
Snij de varkenswangetjes in stukken en bak op een hoog vuur in een pan met wat boter.
-
Het is niet de bedoeling dat het vlees gaar gebakken wordt, enkel dat
het aan alle kanten een mooie bruine kleur krijgt.
-
Doe het vlees en bakvocht bij de ajuin.
-
Giet het bier in de pan van het vlees en laat deze op het vuur staan tot het bier kookt.
-
Voeg het bier samen met de chocolade toe aan de pot met vlees.
-
Kruid met peper + zout, kruidnagel, tijm en laurier.
-
Smeer de boterhammen in met een dikke laag mosterd en leg ze met de mosterdkant naar beneden op het vlees en de saus.
-
Laat alles een 2 à 3 uur sudderen op een laag vuur.
-
Als de saus de gewenste dikte heeft, doe je het deksel op de pot.
(Je kan eventueel de saus extra dikken met bloem of vloeibaarder maken met meer bier.)
-
Serveer met frietjes, sla en mayonaise.
|