Stoofvlees van varkenswangetjes

  Ingrediënten: 4 personen

  • 1 kg varkenswangetjes

  • 1/2 liter bruin bier

  • 1 grote ajuin

  • 3 boterhammen

  • 3 eetlepels mosterd

  • 2 blaadjes laurier, 1 kruidnagel, een paar takjes tijm.

  • peper + zout

  • een stukje zwarte chocolade

  • boter

  Bereiding:

  1. Snij de ajuin in stukjes en stoof in grote pot in boter tot ze opaak zijn.

  2. Snij de varkenswangetjes in stukken en bak op een hoog vuur in een pan met wat boter.

  3. Het is niet de bedoeling dat het vlees gaar gebakken wordt, enkel dat het aan alle kanten een mooie bruine kleur krijgt.

  4. Doe het vlees en bakvocht bij de ajuin.

  5. Giet het bier in de pan van het vlees en laat deze op het vuur staan tot het bier kookt.

  6. Voeg het bier samen met de chocolade toe aan de pot met vlees.

  7. Kruid met peper + zout, kruidnagel, tijm en laurier.

  8. Smeer de boterhammen in met een dikke laag mosterd en leg ze met de mosterdkant naar beneden op het vlees en de saus.

  9. Laat alles een 2 à 3 uur sudderen op een laag vuur.

  10. Als de saus de gewenste dikte heeft, doe je het deksel op de pot.

    (Je kan eventueel de saus extra dikken met bloem of vloeibaarder maken met meer bier.)

  11. Serveer met frietjes, sla en mayonaise.